IHG Hotels & Resorts zet samen met Living Tomorrow de groei van voco hotels voort met een eerste aanwinst in België

IHG tekent voco Brussels City North

IHG Hotels & Resorts (IHG), een van 's werelds toonaangevende hotelbedrijven, is verheugd de aanwinst van voco Brussels City North aan te kondigen, waarmee het een nieuwe markt betreedt. Als eerste in zijn soort in België zal voco Brussels City North focussen op innovatie, en staat het symbool voor de toekomst van de horeca.

 

Voco hotels is een van IHG's nieuwste en meest succesvolle merken en is ook het snelst groeiende upscale merk van IHG geworden, dit in een sneller tempo dan anderen binnen IHG's portfolio.

IHG is verheugd om samen te werken met Living Tomorrow, een internationaal opererende onderzoeksorganisatie die gespecialiseerd is in het tot stand brengen van innovatieve projecten - in het bijzonder projecten rond wonen en werken in de toekomst.

Het voco Brussels City North hotel met 92 kamers wordt in de herfst van 2023 geopend en zal worden geëxploiteerd door Prem Group, een sterke partner van IHG in de regio. Het ultramoderne hotel krijgt een restaurant en een conferentiecentrum en grenst aan het Innovatiecentrum, dat al open is op de campus, om een hub voor innovatie in hospitality en een stimulerende omgeving te creëren.

Het hotel ligt in het noorden van de stad (Vilvoorde) en bestaat uit een opvallende toren van 50 meter met glazen ramen die een panoramisch uitzicht bieden op de skyline van Brussel. De campus zelf wordt Europa's grootste experimentele laboratorium voor het creëren van ideeën en een visie voor de toekomst. In overeenstemming met de filosofie van de voco hotels, zal voco Brussels City North zich onderscheiden van de massa en gasten een andere keuze bieden.

Willemijn Geels, VP Development Europe, IHG Hotels & Resorts:“Ik ben verheugd aan te kondigen dat we samenwerken met Living Tomorrow om voco hotels naar België te brengen. We weten dat Brussel een sterke markt is voor merkeigendommen, en we zijn ervan overtuigd dat het merk voco hotels goed zal passen bij het doel om een innovatieve hub te creëren op deze unieke site.”

Yin Oei, CEO, Living Tomorrow: “Living Tomorrow is gericht op de toekomst en we zijn verheugd om samen met IHG dit aantrekkelijke hotel te ontwikkelen - het eerste voco in België. De waarden van voco hotels passen goed bij onze wens om te innoveren en grenzen te verleggen en we weten dat de kracht van de IHG-systemen een stabiel platform zal bieden van waaruit we kunnen innoveren.”

Een belangrijk onderdeel van voco's aanbod voor eigenaars is het tempo waarin hotels kunnen worden omgezet in IHG-systemen, waardoor zij snel kunnen profiteren op wereldwijde schaal en hun rendement optimaal kunnen benutten.

Voco hotels is nu aanwezig in meer dan 15 landen. Er zijn 40 openingen geweest en nog eens 34 meer eigendommen die in de pijplijn zitten sinds voco hotels in 2018 van start ging. Alleen al in Europa zijn er momenteel 15 hotels geopend en nog eens 14 hotels staan op stapel.

IHG ligt op schema met zijn doelstelling om binnen 10 jaar na de lancering 200 hotels te leveren, waarbij het merk zich in een goede positie bevindt om steeds meer conversiemogelijkheden te benutten nu onafhankelijke eigenaars de kracht van dit merk en zijn systemen opzoeken.

 

*Cijfers op 30 juni 2022

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Living Tomorrow

Living Tomorrow is een maatschappelijk demonstratie- en innovatieproject dat organisaties en mensen wil voorbereiden op, en informeren over de toekomst. Dit gebeurt door onderzoek & ontwikkeling ondersteuning aan tientallen overheidsinstellingen en bedrijven onder de vorm van open innovatie, visie en strategiebegeleiding, piloot- en experimentuitbouw. Door de jarenlange ervaring van en intensieve begeleiding door Living Tomorrow in samenwerking met haar spinoff TomorrowLab kunnen toekomstscenario’s uitmonden in demonstraties en voorstellen van nieuwe concepten.

Living Tomorrow biedt samen met haar partners een toekomst- en innovatiebelevenis aan duizenden bezoekers. Zij krijgen deskundige uitleg en Living Tomorrow en haar partners ontvangen waardevolle feedback. Deze kan vervolgens worden meegenomen in verder toekomstonderzoek. Daarnaast worden bezoekers ook geïnformeerd over de toekomst, innovatie, technologie, sociale media, internet, ...

Meer informatie op www.livingtomorrow.com en www.tomorrowlab.com 

Contact

Indringingsweg 1 1800 Vilvoorde

+32 2 263 01 33

[email protected]

livingtomorrow.com